Termeni si Condiții Generale

S.C. Neolincos Ro S.R.L.

Reg. com.: J05/41/2020
CIF:RO 39760109

Puncte de lucru:

1 -Oradea - Expozitie și depozit: Strada Corneliu Baba Nr.2

 

Tel 0771 594 100

 

oradea@lincos.ro

Sediu social: Str. Corneliu Baba, Nr.2, Oradea, Jud. Bihor

Libra Banc:
IBAN(RON): RO55BREL0002003762850100   

www.lincos.ro

 

CONDITII GENERALE DE VANZARE SI GARANTIE
 
1. Conditii de vanzare

 

 • Produsele comercializate prin intermediul magazinului nostru sunt noi, in ambalajele originale. In momentul livrarii produsele sunt insotite de factura fiscala. Odata cu primirea facturii fiscale si a echipamentelor achizitionate, cumparatorul primeste si MANUALUL DE INSTALARE, MANEVRARE SI INTRETINERE IN LIMBA ROMANA pentru acestea, precum si CERTIFICATUL CE conform legislatiei in vigoare. Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003, O.G. 174/2008 si O.G. 21/1992.
  2. Beneficiarul are obligatia ca la preluarea marfii sa verifice starea echipamentului, componentele coletelor conform cartii tehnice precum si existenta documentelor (factura fiscala si manual tehnic). Orice neregula sau neconformitate trebuie semnalata in scris pe adresa de E-mail vanzari@lincos.ro.ro, fax, etc. [ Departament Vanzari / Sesizari ]. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
  1.3. Prin primirea facturii fiscale impreuna cu produsele sau / si prin intermediul postei electronice, cumparatorul este de acord cu conditiile de vanzare si garantie inscrise in prezenta si faptul ca a primit echipamentele in perfecta stare.
  1.4. Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.lincos.ro cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
  1.5. In limitele permise de legea aplicabila, vanzatorul nu va fi responsabil pentru nici o intrerupere a activitatii sau pierderilor de profit, venit, materiale, economii, date, contracte, clientela, reputatie, sau pentru orice alta forma de pagube.
  1.6. Preturile de achizitie pentru echipamente nu contin transportul, punerea in functie, instalarea, montajul. Aceste pot fi asigurate de catre Lincos, contra cost, la solicitarea cumparatorului.
  1.7. Preturile si alte informatii prezentate in oricare publicatie a vanzatorului (incluzind cataloage de produse si brosuri) pot fi modificate fara nici o notificare prelabila.
 • Comenzile cu produse a caror preț este egal cu zero sau este sub pretul de achizite a vanzatorului (Datorata unor erori aparute pe pagina lincos.ro) vor fii automat anulate.

  2. Conditii de garantie

 

2.1. Produsele cumparate din magazinul nostru beneficiaza de garantie conform legislatiei in vigoare pentru defectiuniile cauzate din vina producatorului, in baza facturii fiscale si a legislatiei in vigoare.
2.2. Consumabilele echipamentelor (sufe de egalizare a bratelor, cauciucuri pentru discurile de contact, protectii plastic cap montaj, protectii plastic bacuri, protectii de plastic depresor, flansa de prindere roata, bloc culisant teflon carucior, etc.) nu fac obiectul garantiei.
2.3. Garantia se solutioneaza la sediul SC. Neolincos Ro SRL, Str. Corneliu Baba, Nr.2, Oradea, Jud. Bihor

2.4. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect impreuna cu accesoriile aferente in ambalajul original, copie dupa factura fiscala, nota din care sa reiasa defectul reclamat precum si procesul verbal de montaj, instalare si punere in functie de catre personalul calificat. In cazul in care produsele ajung la sediul firmei SC Neolincos Ro SRL, in vederea solutionarii garantiei neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.
2.5. In vederea solutionarii garantiei clientul poate preda personal in unitatea service echipamentul defect sau il poate expedia prin intermediul curieratului rapid.
2.6. In cazul elevatoarelor, detinatorul acestora este obligat, conform legii PT-R1 din 2010, sa detina un contract cu o firma de intretinere si reparatii, autorizata ISCIR, firma care va asigura intretinerea si reparatia elevatorului.
2.7. In cazul unei defectiuni in perioada de garantie, firma Neolincos Ro SRL trebuie sa intre in posesia piesei defecte impreuna cu procesul verbal de punere in functie si procesul verbal de probe de casa intocmite de firma care e efecutat montajul, autorizata de catre ISCIR Romania, iar dupa efectuarea unei constatari trece la schimbarea acesteia, in cazul unei defectiuni din vina producatorului, urmand ca firma cu care beneficiarul are contract sa asigure inlocuirea (montarea si demontarea) piesei defecte in echipament, costurile manoperei demontarii si a montarii pieselor fiind suportate de catre client. 
2.8. In cazul unei defectiuni la sistemul hidraulic, pe langa documentele mentionate anterior, se vor prezenta facturile de achizitie a uleiului cu specificatia HLP32, necesar punerii in functie si primului schimb dupa 30 de zile de utilizare, conform manualului tehnic al echipamentului.
2.9. Nu este recomandata utilizarea echipamentelor in mediul exterior sau la temperaturi sub 0 grade deoarece acest lucru poate produce coroziune, condens si disfunctionalitati in sistemul hidraulic, pneumatic sau electronic al acestora.

3. Conditii de transport si livrare

 

3.1. Echipamentele comercializate de firma Lincos pot fi ridicate personal de catre client direct din depozitul Lincos, loc. Oradea, str. Corneliu Banba, nr. 2 (facandu-se proba la cererea acestuia la echipamentele care permit acest lucru), sau la cererea acestuia pot fi livrate prin serviciul de curierat rapid doar dupa achitarea unui avans de 10% din valoarea echipamentelor sau prin intermediul Bursei Tranporturilor cu conditia ca echipamentele sa fie achitate integral.
3.2. Intreaga responabilitatea privind transportul echipamentelor pana la destinatie cat si costurile aferente acestuia (Cost transport, ramburs, cost kilometrii suplimentari) cad in sarcina cumparatorului. In cazul in care cumparatorul a solicitat expedierea echipamentelor prin curierat si nu le-a ridicat, valoarea avansului va fi facturata pentru transportul dus-intors a echipamentelor.

4. Conditii de montaj

 

4.1. In conformitate cu legea PT-R1 din 2010 detinatorul / utilizatorul elevatorului, persoana fizica sau juritica, este obligat sa monteze echipamentul cu o firma autorizata ISCIR.
4.2. In cazul in care montajul nu este efectuat de catre firma autorizata ISCIR detinatorul / utilizatorul nu beneficiaza de garantie.
4.3. In cazul celorlalte echipamente comercializare de catre Lincos punerea in functie, instalarea, montajul se fac de catre personal calificat.
4.4. La cererea clientului firma Lincos pune la dispozitia acestuia contra cost aceste servicii, costul acestora fiind calculat pentru fiecare echipament in parte si in functie de distanta dintre sediul firmei montatoare si locul efectuarii serviciilor.

Nu fac obiectul garantiei


Nu fac obiectul garantiei acele produse care prezinta urmatoarele defecte fizice: zgarieturi, crapaturi, lovituri, ciobiri, componente sau piese arse, topite, plesnite, etc., sigilii de garantie sau etichete deteriorate, indepartate, sterse sau modificate. Deasemenea nu fac obiectul garantiei produsele utilizate in conditii neadecvate, cum ar fi: supunerea la variatii mari de temperatura, umiditate si de presiune, tensiuni de alimentare necorespunzatoare (prea inalte sau prea joase), socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc., setari si instalari incorecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitor componente in timpul functionarii echipamentelor. Punerea in functiune, montarea sau instalarea produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

· Vanzatorul si producatorul sunt exonerati de raspunderea privind garantia sau aceasta poate fi anulata in urmatoarele cazuri:
· Daca defectarea s-a produs din cauza nerespectarii de catre consumator a instructiunilor de folosinta si instalare, punere in functiune, utilizare, intretinere, manipulare,
transport.
· Echipamentul s-a defectat datorita unui montaj incorect sau datorita montarii impreuna cu piese conexe uzate, defecte sau modificate.
· Echipamentul s-a uzat sau deteriorat in urma suprasolicitarii, intretinerii / exploatare incorecte sau insuficiente
· Echipamentul nu prezinta uzura normala.
· Echipamentul a fost folosit in alte scopuri decat cele prevazute de constructor.
· Echipamentul a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de alta natura (socuri termice, electrice, mecanice, etc.)
Remedierile in perioada de garantie se realizeaza, functie de optiunea vanzatorului,prin inlocuire, reparatie, reconditionare, modificare. Produsul inlocuit poate sa fie nou, reparat sau reconditionat, functie de optiunea vanzatorului. Acordarea de servicii de service ( constind in alocare de timp, transport si cheltuieli aferente unui astfel de service) la locul indicat de cumparator, se va efectua pe cheltuiala cumparatorului.

5. Reciclarea

 

5.1. Consumatorii au obligatia sa nu elimine deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si sa colecteze selectiv aceste DEEE, in conformitate cu H.G. 448/2005 privind deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

6. Legea aplicabila, jurisdictia si executarea

 

6.1. Legea aplicabila acestor termeni si conditii este legea romana.
6.2. Orice neintelegere intre vanzator si cumparator, decurgand din incheierea, interpretarea sau executarea prezentelor termene si conditii sau in legatura cu acestea se va solutiona pe cale amiabila, prin negocierea partilor, conform dreptului roman, la sediul vanzatorului.
6.3. In caz de esec al concilierii, partea nemultumita se va putea adresa instantei judecatoresti de drept comun din Oradea, jud. Bihor, dreptul romanesc fiind aplicabil.

7. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala (DPI)

 

7.1. Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

8. Forta Majora

 

8.1. Vanzatorul nu va raspunde pentru nici o pierdere, deteriorare sau intirziere ce decurg din imposibilitatea lui ( sau a subcontractantilor lui ) de a-si desfasura activitatea normala, datorita unor cauze independente de controlul sau rezonabil incluzind, fara limitare, calamitati naturale, acte sau omisiuni ale cumparatorului, actiuni ale autoritatilor civile sau militare, incendii, greve, inundatii, epidemii, restrictii de carantina, razboi, revolte, acte de terorism, intirzieri in transport, embargou.
8.2. In cazul unei astfel de intirzieri, termenele de indeplinire a obligatiilor vanzatorului vor fi extinse pentru o perioada de timp rezonabila necesara compensarii de catre acesta a intirzierii.

9. Cesiune

 

9.1. Acest acord nu poate fi cesionat de niciuna dintre parti fara consimtamantul scris al celeilalte (consimtamant ce va fi obtinut in mod rezonabil).

 

 

Pentru o navigare mai bună acest site folosește cookie-uri. Aflați mai multe despre folosirea cookie-urile. Dacă continuați să utilizați acest site fără o alegere explicită, vom presupune că acceptați numai modulele cookie esențiale.